Известие
Collapse
No announcement yet.
Дойде зимата и ме накара да се замисля
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениеАми хайде някой да вземе да сложи една снимка на тези бушони. При мен кабела си тръгва като хората от акумулатора ама после къде отива - мистерия. А в другия край калорифера и буксите си ги има
Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщениеAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениеАми хайде някой да вземе да сложи една снимка на тези бушони. При мен кабела си тръгва като хората от акумулатора ама после къде отива - мистерия. А в другия край калорифера и буксите си ги има
http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ght=JTS&page=5Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеМалко по-напред в темата съм качил едни pdf-и. Там има описание и схеми.
Аз предпазител имам, но подгрев грам нямамAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениеЕл схемата е хубава. Аз и кабелите тръгващи от акумулатора си ги имам. Обаче искам ако някой може да ги снима физически тия два бушона дето са до горивния филтър.
Comment
-
Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщениеКолега утре след 15 часа ще кача снимките.аз ги имам но не сработва при менAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Добра вечер колеги,както обещах днес след работа направих снимки на въпросните бушони които са до горивния филтър!
50 А
30 А
Ето снимки:
Обаче не издържах взех гедорието и започнах да разглобявам около парното защото ми се привидяха релетата.
Свалих жабката и ето ги релетата едното е 50 А черното а Червеното е 30 А.
И си казвам не може да има бушони,релета а да няма и реотани и продължих да се ровя по навътре и ето ги и тях чисто нови нито един път не са нагрявали!
До тук добре значи екстрата я има в пълния комплект сега остана да я подкарам,ето как беше свързана
Махнах тзои мост и си закачих буксите директно на реотана,но само сивата си има нейно място двете сините стават и на двете места,предполагам че няма значение коя къде е след като стават и на двете места?
и го оставих така сега чакам да падне малко темперетурата та да видим дали ще почне да грее или Няма да ме огрее,преди 1 час на борда показваше 5 градуса и не тръгна.
И да питам как точно се позиционират копчетата на парното за да работи тая джаджа?
Натиска ли се бутона на които с жълт цвят има предно стъкло и подгрев?
И в крайна сметка на колко градуса трябва да стартира ако работи и с ФЕС (лицензиран) може ли поне да се тества дали работи?
Това е за сега от мен дано да съм бил полезен че падна голямо разглобяване и не знам дали ще мога да си събера жабката,но парното е по важно!
Comment
-
Нищо не се натиска.
Не видя ли по-назад описанието на принципа на действие на системата ?
Comment
-
Колега, активацията през MES-a направи ли?
Сам казваш, че реотаните са чисто нови никога не греяли.
На 2003 година кола да не се пуснат до ден днешен нито веднъж не те ли навежда на мисълта че 5-те градуса не са проблема?
Подгрева трябва да се активира и софтуерно, след което е лесно.
Релетата се чуват отчетливо, а MES има и тест на подгрева със степени. Също може да се тества там.
Евала за снимките и показаното!2016 BMW 320D F30 LCI M Package
ex. 08 Alfa Romeo 147 Q2 1.9 16V M-JET Garrett GTB2060VKLR Powered
ex. 02 Modified FIAT Stilo 1.9 8V JTD Garrett GT2256V Powered
Comment
-
Първоначално публикувано от radoslavp Покажи съобщениеКолега, активацията през MES-a направи ли?
Сам казваш, че реотаните са чисто нови никога не греяли.
На 2003 година кола да не се пуснат до ден днешен нито веднъж не те ли навежда на мисълта че 5-те градуса не са проблема?
Подгрева трябва да се активира и софтуерно, след което е лесно.
Релетата се чуват отчетливо, а MES има и тест на подгрева със степени. Също може да се тества там.
Евала за снимките и показаното!Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
-
Колеги днес закачих колата на МЕС и нищо не се получи,нито има за тест нито за активация и сега ще трябва да търся друг вариант за активация.
Ето какво показва програмата:
Comment
-
Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщениеКолеги днес закачих колата на МЕС и нищо не се получи,нито има за тест нито за активация и сега ще трябва да търся друг вариант за активация.
Ето какво показва програмата:
sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp
Comment
-
Там като се вържеш с климатика можеш само да тестващ системата, АКО е активирана.
Отделно като отидеш на следене на параметри на климатика, има параметър : additional heater - като го отбележа при мен дава - present.
Аз лично - имам бушони на акумулатора, но нямам до филтъра, имам релета зад джабката, имам и реотани. Буксите им си бяха наредени. Но явно както вече писах - не ми е пуснат софтуерно. И с ФЕС/МЕС установихме че не става. Не става и с ВАГ-ком кабел. Трябва си ЕЛМ.
При мен го има ама като искам да го тества дава - невъзможно тестване.Last edited by Yavor; d.m.y г., 22:20.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
Comment